Grb Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Logo

Sa velikim zadovoljstvom i ponosom predstavljamo vam priručnik „Planeta se oblači slojevito“, nastao u okviru istoimenog projekta koji smo uspešno sproveli pod pokroviteljstvom i sponzorstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Projekat je realizovan u saradnji sa predškolskom ustanovom „Povratak prirodi“, vrtićem koji kroz jedinstvene programe neguje ekološku svest kod dece, kreativnost i stvaralaštvo.

Ovaj priručnik namenjen je vaspitačima i učiteljima, kao i drugim praktičarima u radu sa decom, koji prepoznaju značaj iskustvenog učenja i integrativnog povezivanja znanja. Ovakav pristup učenju postavlja temelje ekološkog i stvaralačkog obrazovanja od najranijeg uzrasta.

Pored izrade Priručnika, u okviru projekta održana je i obuka kolega iz drugih beogradskih vrtića i osnovnih škola, gde su pedagog Tijana Pavlović i geograf Nemanja Potrebić, urednici Priručnika, imali prilike da kolegama neposredno predstave koncept vaspitno-obrazovnog rada koji se primenjuje u Povratku prirodi, a koji je bliže opisan u Priručniku.

Nadamo se da će Priručnik biti inspiracija i korisna smernica praktičarima. Biće nam čast ako na ovaj način uspemo da proširimo primer dobre prakse i van granica vrtića i grada i time potpomognemo razvoju ekološke svesti i stvaralačkog vaspitanja dece.

Pored izrade Priručnika, u okviru projekta održana je i obuka kolega iz drugih beogradskih vrtića i osnovnih škola (https://www.facebook.com/media/set/?vanity=povratakprirodi&set=a.3838258466202853), gde su pedagog Tijana Pavlović i geograf Nemanja Potrebić, urednici Priručnika, imali prilike da kolegama neposredno predstave koncept vaspitno-obrazovnog rada koji se primenjuje u Povratku prirodi, a koji je bliže opisan u Priručniku.

Priručnik možete preuzeti klikom na link:

Priručnik za integrativno i iskustveno učenje o svetu i čoveku

„Planeta se oblači slojevito“

Priručnik za vaspitače i učitelje

Autori: Nemanja Potrebić, Tijana Pavlović i saradnici

Tip: PDF
Veličina: 2.51MB