Promene u vaspitno obrazovnom sektoru su moguće i to smo još jednom dokazali. Zahvaljujući podršci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Građanski forum za ekologiju i kulturu realizovao je nastavak projekta „Planeta se oblači slojevito“ oslanjajući se na dugogodišnju istraživačku praksu PU „Povratak prirodi“.  Priručnik za integrativno planiranje i iskustveno učenje u štampanom izdanju je zahvaljujući timu razvijenom kroz aktivnosti projekta pronašao svoj put do korisnika.

Saradnjom sa predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama, čiji predstavnici su prethodno prošli obuke u PU „Povratak prirodi“ formirana je odlična baza za razvoj integrativnog planiranja. U Priručniku su obrazloženi primeri dobre prakse na osnovu jednogodišnjeg programa sprovedenog u PU „Povratak prirodi“ tokom kojeg je kroz multidisciplinarno povezivanje znanja proučavana zonalnost planete Zemlje. Deci Povratka je bilo omogućeno da kroz stvaralaštvo i iskustvo po ugledu na naučno saznanje, izgrade zdrave stavove i odgovornost prema planeti, različitim zajednicama, kulturama.  Poželeli smo da takvu mogućnost dobiju i druga deca u svojim kućama vaspitanja i obrazovanja i realizovali obuke kroz prvi deo projekta realizovanog 2019/2020. Godine. Zahvaljujući tada formiranom timu pristupili smo finalizaciji Priručnika.  Ostvarena saradnja sa predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama se ne završava sa završenim projektnim aktivnostima već poziva na dalje zajedničko delovanje na programima koji omogućavaju obrazovanje za održivi razvoj društva.

Zbog poštovanja epidemioloških mera neposredna promocija Priručnika je organizovana kroz manje skupove ili lično uručivanje Priručnika  ustanovama sa kojima smo postigli saradnju.

Priručnik „Planeta se oblači slojevito“ je prezentovan i poklonjen novim mladim saradnicima Povratka, vaspitačima iz PU „Mala oaza“, vaspitačima iz PU „Boško Buha“, Palilula,  PU „Dunavska bajka“, Borča, PU „Ljubica Vrebalov“, Požarevac, članovima Tima OŠ „Petar Kočić“, Zemun.

Takođe uručen je institucijama značajnim za vaspitanje i obrazovanje sa kojima sarađujemo: Zavodu za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja (dr Tanji Šijaković) , Institutu za pedagoška istraživanja (dr Nadi Ševi i dr Smiljani Jošić), Filozofskom fakultetu (biblioteci i katedri za predškolsku pedagogiju, dr Dragani Breneselović Pavlović), Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače „Mihajlo Pavlov“ u Vršcu (asistentu  Mariji Malović).